Logotip de Adolescents.cat
marionaestulia
marionaestulia
Any: 1996
Comarca: Barcelonès
Data: 16/07/15 11:41
Mentida
Hola, moltes gràcies per escoltar-me!
Mireu, jo l'any passat vaig dir una mentida no planejada, em vaig inventar una relació amb una persona a causa de que les meves veïnes (que també son amigues meves) no em paraven de dir que acabaria amb un noi que en aquell moment m'agradava, tot el dia deien el mateix, em vaig cansar i vaig parlar avans de pensar, no sabia com tornar enrere i la mentida se'm va fer gran, no sabia com parla així que vaig decidir "tallar" peró vaig pensar que si acabava la relació malament, ja no sortiria el tema així que vaig dir que m'havia posat les banyes peró em vaig equivocar, el tema tornava a sortir. Cada dia em sentia més i més malament així que vaig decidir trucar a una amiga meva a la que també li vaig explicar la mentida per explicar-li tot i que em dongués opinió, em va entendre i jo li vaig agrair molt, ella em va dir que els hi digues a les altres dos amigues que els hi havia dit i és el que vaig fer, totes ho van entendre peró elles no eren les úniques a les que els hi vaig explicar la mentida, també els hi vaig explicar a unes altres veïnes que també em deien lo del noi aquell i una de les que saben la veritat els hi va explicar a les seves cosines que venen els estius. Una de les que saben la veritat, es molt xerraire i tinc por de que se li escapi amb les seves cosines o amb les altres veïnes, ella em va jurar que no ho faria pero l'altre dia estabem a casa de les veïnes mirant una peli i era l'escena del petó i ella amb ironia va dir que si jo m'havia liat tantes vegades... Tot amb ironia i jo em vaig molestar, tinc por de que se li escapi amb les seves cosines o amb les veïnes. Vosaltres que creïeu??
InterPersonal
InterPersonal
Data: 30/07/2015 10:42
Hola!

Sóc la Mariona Busto, psicòloga d'Interpersonal. Moltes gràcies per la teva sinceritat!

Aquest és el risc que es corre quan es diuen mentides, encara que no fos planejada... en el fons ara ja no pots fer massa més que confiar en que no diran res, i si ho diuen, et tocarà donar les explicacions que tu creguis convenients.

Corregir el teu error havent explicat a les teves amigues la veritat està molt bé i no sempre és fàcil. Ara queda't amb l'aprenentatge de tot plegat i fixa't com una mentida pot embolicar la troca de forma espectacular.

Una abraçada ben forta i ànims!

Mariona Busto
@marionabusto
www.consultajove.cat
Només els moderadors i l'usuari que ha fet la consulta poden publicar-hi respostes.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: